SEPA-incasso
   Niet ingelogd, klik hier
TargetPay home TargetPay SEPA ready
Home iDEAL Bancontact SOFORT Banking Mobile Billing 0900 nummer Premium SMS PaysafecardSEPA-incasso
Documentatie

SEPA-incasso

SEPA-incasso wordt door veel consumenten gewaardeerd als betaalwijze voor terugkerende betalingen. Denk bijvoorbeeld aan het innen van contributies voor sportclubs en maandkosten voor een hostingprovider. Het is bovendien een veilige betaalwijze voor consumenten omdat bedragen teruggeboekt kunnen worden als zij het niet eens zijn met de afschrijving.

Voor het gebruik op het internet zijn de mogelijkheden weliswaar wat beperkt, een machtiging voor incasso dient schriftelijk te worden gegeven. Veelal wordt daarom iDEAL ingezet voor eenmalige bedragen. Echter voor terugkerende betalingen blijft SEPA-incasso het beste alternatief.

Hoe werkt SEPA-incasso?
Voordat u van start gaat dient u een SEPA-incasso contract met TargetPay af te sluiten. U geeft daarbij een voorbeeld van de machtigingen die u van de consumenten vraagt. Uiteraard adviseren wij u graag over de vereisten die voor de machtiging gelden.

Vervolgens kunt u voor uw klanten een incasso aanvragen met een aanroep naar ons systeem (API). U vermeldt welk bedrag van welke rekening afgeschreven dient te worden. Dit bedrag zal verwerkt worden en u krijgt een terugkoppeling van de status.

Het moment voor het aanleveren van een eerste of eenmalige incasso is 10 werkdagen voor uitvoering. Voor een terugkerende incasso geldt 5 werkdagen voor uitvoering

Kosten van SEPA-incasso
Voor een SEPA-incasso geldt een vaste kostprijs van 0,25 per transactie exclusief BTW per geslaagde incasso.

De consument kan het bedrag terugboeken na de incasso. Als dat gebeurt worden extra kosten van 0,45 in rekening gebracht.

Uitbetaling van SEPA-incasso
Uitbetalingen voor SEPA-incasso worden maandelijks gedaan. De betaaltermijn van SEPA-incasso bedraagt 30 dagen na maandeinde.

Bij uitbetalingen binnen Nederland dient het uit te betalen saldo minimaal 25 euro te zijn. Bij betalingen naar het buitenland is dit 50 euro. Indien het saldo lager is schuift de betaling automatisch door naar de volgende maand.


Direct van start met SEPA-incasso
U kunt op de volgende pagina de documentatie automatische incasso alvast inzien.

Neemt u voor het aansluiten van een overeenkomst voor SEPA-incasso even contact op met ons sales team.

  

Belangrijkste kenmerken:

Ideaal voor terugkerende bedragen
Geen maandkosten
Veilig voor de consument
Lage kosten

Veilig betalen met TargetPay
TargetPay is gecertificeerd als (Collecting) Payment Service Provider door Currence voor iDEAL. TargetPay maakt gebruik van de laatste beveiligingstechnieken. Bovendien zijn uw betalingen altijd gezekerd via een Stichting Derdengelden, zoals ook gebruikelijk bij bijvoorbeeld uw notaris.
Meer over veilig betalen bij TargetPay...


© TargetPay.com

F.A.Q. | Contact | Netwerk status | Voorwaarden | Cookie Policy | Cookie Instellingen | Privacy | Regelgeving | Over ons... | Print versie